מחולל חנקן לתעשיית המזון

השיטה שפותחה בבריטניה על ידי מרקס אנד ספנסר בשנת 1980 כאמצעי שיסייע בשיווק טווח מוצרי הבשר האדום שלה.
MAP היא שיטת אריזת מזון, בה האוויר הרגיל אותו אנו נושמים עובר שינוי בדרך מסוימת, ע"י שימוש בעיקר בשלושה גזים – חנקן, CO2 או חמצן, או בשילוב שלהם. שינוי האוויר שסביב תוצרי המזון מאט את תהליכי הקלקול העיקריים של המוצר – שיטה יעילה במיוחד להארכת חיי המדף.

MAXIGAS היא חלופה חסכונית לעומת מקורות גז חנקן אחרים, שאינה מצריכה עלויות שוטפות כגון מילוי מחדש, עיבוד הזמנות או עלויות משלוח. זו מערכת אספקת גז אפקטיבית ליישומים הדורשים אספקת גז רבה ורמות לחץ גבוהות. MAXIGAS מספקת ליצרנים שליטה מוגברת בכל הנוגע לקצב זרימת הגז, כל זאת עם תחזוקה מינימאלית. השיטה יכולה לחסוך גם במקום יקר ערך.

מגוון פיתרונות רבים על פני שיטות אספקת חנקן מסורתיות, בניהם:

PSA

MAXIGAS פועל על עקרון Pressure Swing Adsorption PSA, כדי לייצר זרם מתמשך של גז חנקן מאוויר דחוס.

זוגות של עמודות אלומיניום שמוצאות בדחיסה ממולאים במסנן פחמן מולקולרי (CMS). אוויר דחוס שמטופל מראש נכנס אל החלק התחתון של הטור ה"מקוון", ועובר דרך ה-CMS. חמצן ושאריות של גזים אחרים נספגים על ידי CMS, המאפשר לחנקן לעבור דרכו.

לאחר זמן שמוגדר מראש, הטור ה"מקוון" עובר אוטומטית למצב רגנרטיבי, כדי להוציא מזהמים מה-CMS.

מסנן פחמן מולקולרי

נתוני ביצועים

נתוני הביצועים מבוססים על לחץ כניסת אוויר של 7barg) 102psig), טמפרטורה סביבתית של 20-25 מעלות צלזיוס.

נתוני הביצועים מבוססים על
לחץ כניסת אוויר של 7barg) 102psig),
טמפרטורה סביבתית של 20-25 מעלות צלזיוס.

מפרט טכני

טווח טמפ' סביבתית:  5-50 מעלות צלזיוס, 122 מעלות צלזיוס

לחץ יציאת חנקן: עד ל- 16.5barg

לחץ כניסת אוויר מינימאלי: 6-18 barg*

איכות אויר נכנס: 

נקודת טל: 40- מעלות צלזיוס

חלקיקים: <0.1 מיקרון

שמן: <0.01 מ"ג/קוב

אספקת חשמל: 

220 וולט/1ph/50 הרץ או 110 וולט//1ph160 הרץ

חיבורי כניסה יציאה: אוויר G1/חנקן G1/2

אביזרים נלווים סטנדרטיים

מנתח חמצן לניטור מתמיד של טוהר החנקן.

ערכת אימות שטף גז.

יציאות לחיבור התראות ניטור מרחוק.

העיקרון המודולרי של MAXIGAS

ליישומים הדורשים שטף גבוה יותר של גז, ניתן לחבר יחדיו את MAXIGAS כדי לקבל את הפתרון החסכוני ביותר.

העיצוב המודולרי של מערכות MAXIGAS מאפשר לכם פשוט להוסיף מכשירים נוספים ככל שהעסק שלכם, יחד עם צריכת הגז שלו, גדל.

ניטור מצב מערכת באמצעות N-com מחובר לרשת

  • ניטור מצב מערכת מאובטח מרחוק.
  • מעקב אחר פרמטרים של מערכות קריטיות.

משקלים ומדדים

MAXIGAS אספקת חנקן לשיפור איכות המוצר והארכת חיי המדף

אריזת מוצרי חלב

החמצה מתרחשת מרגע ייצור המזון. הצפת אריזות המזון בגז חנקן בטוהר גבוה, חסר ריח וטעם, מעכבת את קלקול המזון הנגרם מנוכחות חמצן ואת ההתחמצנות של המזון על ידי הפחתת רמות החמצן, לרוב אל מתחת ל-1%. חנקן משמש כדי למנוע את קריסת האריזה, ליצירת אריזה אטרקטיבית יותר, עיקר במקרה של גבינה מגורדת או מפוררת.

 

  • שימור טעם, ניחוח ומרקם המזון, כמו גם ערכיו התזונתיים.
  • הארכת חיי המדף ושמירה על הטעם כפי שהיה ברגע האריזה.
  • הגדרת המכירות באמצעות שיפור איכות המוצר.
  • הפחתת כמות החזרי המוצר.
  • יותר אפשרויות לייצא את המוצר לשווקים גיאוגראפיים חדשים.

גז מעורב – חלק ממצרכי המזון זקוקים לתערובת גז, כגון N2 ו-O2, או N2  ו-CO2. מחוללי החנקן MAXOGAS מבית domnick hunter מתאימים למערכות עירוב הגז המובילות, כדי לספק חלופה חסכונית יותר לעומת גלילים המכילים גז מעורבב מראש.

 

 

 

  • גבינה רכה ומגוררת: 30% CO2 + 70% N2
  • גבינת שמנת ויוגורט: 100% N2 באוויר – 1-4 שבועות
  • גבינה קשה: 100% CO2 ב-MAP – 1-4 שבועות.

Domnick Hunter מציעה אפשרות של שירותי ניתוח גזים לבדיקת איכות אספקת הגז הקיימת, עם ניטור מדויק של תכולת חמצן שיורית באריזות. יש לכלול הליך זה בתוכניות אבטחת האיכות, כדי לוודא עמידה באומדני חיי המדף.

Domnick Hunter היא ספקית מובילה בתחום פתרונות הסינון והטיהור. מסנני האוויר הדחוס מסדרת OIL-X EVOLUTION עוברים בדיקות בלתי תלויות לעמידה בתקן ISO 8573.1:2001, והם עומדים גם בהמלצות בקוד השימוש באוויר דחוס לצרכי תעשיית המזון של אגודת האוויר הדחוס הבריטית (BCAS)/ קונצורטיום הקמעונאי הבריטי (BRC) אשר נועד לסייע ליצרני מזון לעמוד בתקנות בנקודת הבקרה הקריטית לניתוח סיכונים (HACCP). חברת Domnick Hunter  מציעה גם טווח של מסנני אוויר ונוזלים סטריליים, שיכולים לספק נקודת אספקת N2 סטרילי/ללא חיידקים.

המוצרים הייחודיים של Domnick Hunter  יכולים לספק לכם נקודה סטרילית לשימוש בחנקן, ובכך את השקט הנפשי הדרוש בתחום בקרת האיכות.

"העדפנו את MAXIGAS משום שזו אפשרות בטוחה יותר לעומת גז מבקבוקים בלחץ".

אריזת קפה

לאחר הקלייה, הקפה מתחיל להתחמצן, תהליך ההורס את טעמו. אריזת קפה בגז חנקן, המחליף את החמצן שבתוך האריזה, מסייעת בשימור שלמות הקפה הטחון.

  • שימור טעם וריח המוצר.
  • שיפור צבע ומרקם המוצר.
  • הארכת חיי המדף.
  • הגדלת יעילות הייצור, בזכות הפחתת זמני ההשבתה.

Domnick Hunter היא ספקית מובילה בתחום פתרונות הסינון והטיהור. מסנני האוויר הדחוס מסדרת OIL-X EVOLUTION עוברים בדיקות בלתי תלויות לעמידה בתקן ISO 8573.1:2001, והם עומדים גם בהמלצות בקוד השימוש באוויר דחוס לצרכי תעשיית המזון של אגודת האוויר הדחוס הבריטית (BCAS)/ קונצורטיום הקמעונאי הבריטי (BRC) אשר נועד לסייע ליצרני מזון לעמוד בתקנות בנקודת הבקרה הקריטית לניתוח סיכונים (HACCP). חברת Domnick Hunter  מציעה גם טווח של מסנני אוויר ונוזלים סטריליים, שיכולים לספק נקודת אספקת N2 סטרילי/ללא חיידקים.

המוצרים הייחודיים של Domnick Hunter  יכולים לספק לכם נקודה סטרילית לשימוש בחנקן, ובכך את השקט הנפשי הדרוש בתחום בקרת האיכות.

אריזה בחנקן מועדפת במקרים רבים על פני אריזה בוואקום, משום שהיא מספקת תוצאות אריזה חלקות יותר. אפשרות זו משמשת לרוב עבור אריזות עם תחתית ריבועית עם שסתום חד כיווני שנועד למנוע כניסת אוויר, ועבור אריזות בצורת "כרית".

באופן זה, ניתן להכפיל את משך חיי המדף של קפה קלוי וטחון שארוז עם חנקן באריזה עשוית metallised film ותכולת חמצן שיורית בין 2% ל-3%.

"אנחנו צפויים להחזיר את העלות של מחולל החנקן בתוך 18-24 חודשים. זה דבר נפלא, משום שנוכל בפועל להפיק חנקן חופשי משלנו, ללא סכנת השבתת הייצור".

ג'יימס סוויטינג, Lincoln & York, בריטניה

אריזת סלטים ופירות טריים

קלקול המזון מתרחש מרגע ייצורו. הצפת אריזות המזון בגז חנקן בטוהר גבוה, חסר ריח וטעם, מעכבת את קלקול המזון הנגרם מנוכחות חמצן ואת ההתחמצנות של המזון על ידי הפחתת רמות החמצן, לרוב אל מתחת ל-1%.

פירות וירקות טריים ממשיכים לנשום לאחר שקוטפים אותם, כך שהם משחררים CO2 ואדי מים. MAP היא שיטה יעילה להפחתת הנשימה האירובית ולעיכוב ההבשלה.

השימוש באטימה בלתי חדירה מפחית את רמות ה-O2, דבר הגורם לנשימה אנאירובית (שחרור תוצרי תסיסה, כגון חומצות אורגניות), יחד עם ריחות וטעמים לא רצויים. עטיפות חדירות לגמרי אינן מתאימות גם הן, משום שגזי MAP הולכים לאיבוד, ורמות ה-O2 עולות. יש לכן צורך למצוא איזון, בו שיעורי שחרור ה-O2 וה-CO2 דרך האריזה שווים לקצב הנשימה.

יש להשתמש רק במוצרים מהאיכות הגבוהה ביותר לטובת MAP. ניתן להשתמש בחנקן באריזות "ייצור-מילוי-איטום" (form-fill-seal), במגשים ובאריזות "כרית".

  • שימור טעם, ניחוח ומרקם המזון, כמו גם ערכיו התזונתיים.
  • הארכת חיי המדף ושמירה על הטעם כפי שהיה ברגע האריזה.
  • הגדרת המכירות באמצעות שיפור איכות המוצר.
  • הפחתת כמות החזרי המוצר.
  • יותר אפשרויות לייצא את המוצר לשווקים גיאוגראפיים חדשים.

גז מעורב – חלק ממצרכי המזון זקוקים לתערובת גז, כגון N2 ו-O2, או N2  ו-CO2. מחוללי החנקן MAXOGAS מבית domnick hunter מתאימים למערכות עירוב הגז המובילות, כדי לספק חלופה חסכונית יותר לעומת גלילים המכילים גז מעורבב מראש.

חיי מדף אפשריים:

אוויר – 2-7 ימים

MAP – 5-25 שבועות

  • שילובי גזים מומלצים: 5%O2 + 5%CO2 + 90%N2

Domnick Hunter מציעה אפשרות של שירותי ניתוח גזים לבדיקת איכות אספקת הגז הקיימת, עם ניטור מדויק של תכולת חמצן שיורית באריזות. יש לכלול הליך זה בתוכניות אבטחת האיכות, כדי לוודא עמידה באומדני חיי המדף.

Domnick Hunter היא ספקית מובילה בתחום פתרונות הסינון והטיהור. מסנני האוויר הדחוס מסדרת OIL-X EVOLUTION עוברים בדיקות בלתי תלויות לעמידה בתקן ISO 8573.1:2001, והם עומדים גם בהמלצות בקוד השימוש באוויר דחוס לצרכי תעשיית המזון של אגודת האוויר הדחוס הבריטית (BCAS)/ קונצורטיום הקמעונאי הבריטי (BRC) אשר נועד לסייע ליצרני מזון לעמוד בתקנות בנקודת הבקרה הקריטית לניתוח סיכונים (HACCP). חברת domnick hunter  מציעה גם טווח של מסנני אוויר ונוזלים סטריליים, שיכולים לספק נקודת אספקת N2 סטרילי/ללא חיידקים.

המוצרים הייחודיים שלdomnick hunter  יכולים לספק לכם נקודה סטרילית לשימוש בחנקן, ובכך את השקט הנפשי הדרוש בתחום בקרת האיכות.

"המשמעות של MAXIGAS  היא שהחנקן זמין בלחיצת כפתור".

לקבלת מידע נוסף וייעוץ
מוזמנים לפנות אלינו